Wednesday, October 20, 2010

my Chemistry course mate

Share

Kenangan yang tidak dapat ku lupakan

Impian Kerjaya

Share


Apabila sudah menjadi guru kelak, saya berharap dapat menjadi guru cemerlang dalam bidang kimia terutamanya. Saya memilih kerjaya dalam bidang kimia kerana mendapat inspirasi dari cikgu saya sendiri yang mengajar saya di tingkatan menengah atas. Saya tertarik dengan cara dia mengajar dan membuatkan saya hendak menjadi seperti dirinya. Beliau juga merupakan guru cemerlang kimia di sekolah saya. Saya berharap saya akan menjadi seorang guru yang bertanggungjawab dan berdedikasi dalam memikul tanggungjawab seorang guru. Saya juga mengharapkan saya disenangi oleh semua orang terutamanya pelajar-pelajar saya dan menjadikan mereka bukan sahaja pelajar tetapi sebagai kawan yang membolehkan mereka berani meluahkan perasaan yang mereka alami kepada saya sebagai guru mereka. 

Falsafah Pendidikan Sains

Share
Pendidikan Sains di Malaysia memupuk budaya Sains dan Teknologi dengan memberi tumpuan kepada perkembangan individu yang kompetitif, dinamik, tangkas dan berdaya tahan serta dapat menguasai ilmu sains dan keterampilan teknologi.

Pages

Kata-kata Utman Affan ;

Antara tanda – tanda orang yang bijaksana itu adalah hatinya selalu berniat suci, Lidahnya selalu dibasahi dengan zikrullah, kedua-dua matanya menangis kerana penyesalan pada dosa yang dilakukan , segala perkara yang dihadapinya dengan sabar dan tabah dan mereka mengutamakan kehidupan akhirat daripada kehidupan di dunia. Sama-sama kita fikirkan

+